Kledingstijl voor de tango

Natuurlijk mag je aantrekken wat je wilt wanneer je de tango gaat dansen. Tenzij het om wedstrijddansen gaat, zijn er geen strikte regels voor de kleding. Verschillende dansstijlen hebben echter wel ongeschreven regels met betrekking tot kleding en dit geldt zeker ook voor de tango. Fanatieke tango dansers en danseressen dragen dan ook speciale kleding die ze voor dit doel hebben uitgezocht.

Bij een elegante dans hoort elegante kleding

Je kunt de tango in een spijkerbroek dansen maar dan ziet het totaal plaatje er een stuk minder mooi uit dan wanneer de vrouwelijke danseressen feestjurken dragen en de mannelijke dansers kostuums. De tango is een bijzondere dans waarbij uitstraling een belangrijke rol speelt.

Behalve het uiterlijk van de kleding is het uiteraard ook van belang dat het comfortabel zit. Je moet jezelf immers gemakkelijk kunnen bewegen tijdens het dansen. Gelukkig zijn er vele feestjurken te koop die aan de wensen van een tango danseres voldoen. Het meest ideaal zijn feestjurken van soepele stof met een strak bovenlijf en die vanaf de heupen wijd uitloopt.

Ook mannen dragen tijdens het tango dansen kostuums die van flexibele materialen zijn gemaakt, Daarnaast is het opvallend dat zowel de feestjurken als de kostuums over het algemeen van glimmende stoffen zijn ontworpen. De kleuren van de kostuums zijn gevarieerd van licht naar donker, maar vrijwel altijd neutraal.

De feestjurken waarin de dames dansen zijn zeer regelmatig rood van kleur. Rood staat voor passie en daarom past deze kleur perfect bij de tango. Feestjurken in pasteltinten zie je zelden bij tango danseressen omdat deze een wat zoetsappig imago hebben, welke niet zo goed bij deze dans past. Donkere robuuste tinten komen meer overeen met de vurige en elegante stijl van de tango.

Om het geheel af te maken dragen de danseressen stijlvolle dansschoenen met een hakje.