Connectie, elegantie en vurigheid

De tango is eigenlijk een improvisatiedans die een verbondenheid tussen de twee danspartners laat zien. Alles draait om de beweging, de houding en de beleving van de muziek. Het onderlinge contact tussen de twee danspartners staat centraal.

De rollen van de dansers

Ondanks dat de tango dans een sensuele uitstraling heeft is het wel een stijlvolle dans. De rollen van de leider en de volger zijn gebaseerd op connectie. Deze rollen zijn ook gelijkwaardig. Elegantie en vurigheid vormen een bijzondere mix die tot uiting komt tijdens de dans. Bijvoorbeeld tijdens een omhelzing (de abrazo) of met een andere beweging.

Tango films

Eigenlijk is de tango veel meer dan een dans en eerder een cultuur te noemen. Een cultuur met een lange geschiedenis waarin creativiteit en passie voor dans en muziek een belangrijke rol spelen. De tango is ook een dans van emotie en schoonheid, waarbij de manier van bewegen allesbepalend is.

Zelf de tango dansen

Wil je ook zien en voelen waar de tango voor staat? Kijk eens één van de films waarin de tango een belangrijke rol speelt, zoals Valentina’s Tango, Tango Lesson, Assassination Tango, Tango Desnudo of Tango. Je kunt natuurlijk ook zelf een tango workshop gaan volgen of op tango les gaan.