CRM systeem voor een dansschool

Vrijetijdsbesteding is een belangrijk onderdeel in onze huidige samenleving. Mensen werken over het algemeen hard en willen in hun vrije tijd optimaal genieten. Dit zorgt ervoor dat sporten, hobby’s en het uitgaansleven een grote rol in onze economie spelen. Een dansschool openen om mensen lessen te geven in populaire dansen zoals de Tango kan een lucratief bedrijf worden. Klantenbinding is daarbij erg belangrijk.

CRM systeem als ondersteuning voor klantenbinding

Een goede marketing is noodzakelijk om mensen binnen te halen. Om ervoor te zorgen dat mensen bij jouw dansschool blijven zul je aan klantenbinding moeten doen. De sfeer tijdens de tangolessen is daarbij leidend en uiteraard de kwaliteit van de lessen. Fanatieke leerlingen zullen graag een goede begeleiding krijgen en daarbij kan een CRM systeem helpen. Het bedrijf Lime technologies is gespecialiseerd in CRM systemen. De medewerkers van Lime technologies kunnen voor de dansschool een systeem op maat maken. Hierin kun je naast de persoonsgegevens en contactgegevens van de leerlingen ook bijvoorbeeld de voortgang bijhouden.

Het personeel van Lime technologies kan je uitgebreid adviseren over de op te nemen data in het CRM systeem. Het is mede afhankelijk van de grootte van de dansschool wat je hierin registreert. Heb je veel verschillende groepen met ook verschillende tango docenten dan is het zinvol om zoveel mogelijk ter zake doende details in te voeren zodat bij wisseling van docent helder is waar de leerlingen staan in het leerproces en wat de eventuele doelen zijn.

Klanten op de hoogte houden van evenementen

Met een overzichtelijk CRM systeem kun je heel gemakkelijk nieuwsbrieven aan alle leerlingen verzenden. Wanneer er extra dansavonden zijn, er ergens een professioneel Tango optreden is of een film over de tango speelt, kun je met één druk op het toetsenbord iedereen die je ingevoerd hebt op de hoogte stellen van het evenement. Leerlingen zullen dit extra stukje service ongetwijfeld waarderen, waardoor de kans dat ze op een gegeven moment naar een andere dansschool overstappen kleiner wordt. Door mensen persoonlijke aandacht te geven, creëer je een loyaliteitsgevoel dat de klanten aan je bedrijfje bindt. Naast de praktische details van de lessen zal een CRM systeem van LIme technologies een waardevolle ondersteuning hierin zijn.